onsdag 1. oktober 2014

Kafranbel - det syriske opprørets kreative sentrum

Kafranbel, en by i det nordvestlige Syria, har blitt det kreative sentrum i opprøret mot president Bashar al-Assad - og nå også motstanden mot ISIS. I følge Raed Fares, en av byens sentrale medieaktivister, har de valgt å uttrykke seg på engelsk via sosiale medier for å nå et internasjonalt publikum.

Det helt spesielle ved mediebruken deres er bruken av satire og referanser til ikoner som er godt kjent internasjonalt (Alien, Tatt av vinden, Game of Thrones, Ringenes Herre ....). Dette dukker opp både på posters og videoer som formidles via sosiale medier.


Du kan se flere av posterne deres samlet opp hos Foreign Policy eller gå rett til deres egen hjemmeside for å lese og se mer. De lager også video'er, som regel postet på Raed Fares' kanal på YouTube.  Videoen under er blitt spesielt mye kjent for sin framstilling av "den syriske revolusjonen på 3 minutter"



Syria Untold er på mange måter mediehub'en for opposisjonen og de kaller Kafranbel for revolusjonens samvittighet. Omtale finner du ellers en rekke steder som f.eks.: