torsdag 21. desember 2017

Ny bok om krisehåndtering


Boka Krisehåndtering: planlegging og handling, redigert av min gode kollega Tore Hafting er nylig gitt ut av Fagbokforlaget. Den er resultat av et flerårig prosjekt som har involvert forskere fra hele Skandinavia, inkludert undertegnede. 

Boken handler om hvordan organisasjoner forbereder og forebygger før kriser, og lærer og gjenoppbygger etter kriser. Krisehåndtering omfatter også folks oppfatninger av prosesser og resultater i og utenfor organisasjoner. 

I denne boken ønsker vi å formidle det faglige mangfoldet belyst av teorier på struktur, kultur og prosesser. Innslaget av usikkerhet og kompleksitet har betydning for håndteringen av kriser som forskeren må forstå i en kontekst. 

Mitt bidrag sorterer under krisekommunikasjon og fokuserer først og fremst på utfordringene fra den nye medieøkologien. Det sammenlikner to case; USA og Norge, under Ebola-krisen i 2014. Du kan se under hvordan det hele startet med et tankekart en gang i 2015. Etter det ble det en del arbeid, men også en trivelig og lærerik prosess. Ofte i godt faglig og sosialt lag med de andre forfatterne.


Fra tankekart ...
... til endelig resultat